Blog Archives

Book Haul 17/4/13

book haul

Dosa pertama setelah bersumpah tidak membeli buku dulu sebelum menghabiskan 5 buku dari TBR list *siap-siap dirajam massa*.

OK, ketiga buku yang gue beli tadi sore adalah memang buku-buku yang ada di wishlist gue. Setengah mati menahan napsu ingin membeli buku di Gramedia. Setelah berhasil membeli stationery saja, kaki gatel melangkah ke Periplus. Disitulah terjadi dosa maksiat yang menyebabkan gue melanggar sumpah beberapa hari lalu.

IMG-20130417-00055

Gue paling suka Periplus karena selalu ada diskonan walau lagi nggak musim diskon. Kebetulan minggu lalu posting wishlist Beastly. Girang banget pas lihat harganya yang mursidah sangat.

Lalu ada Eclipse Official Movie Companion yang harganya jauh banget dari harga awal dijual. Sebelumnya gue juga beli New Moon Official Movie Companion di Periplus. Ternyata dikeluarin juga Eclipse-nya dari gudang. Gue masih setia menanti Breaking Dawn dan Twilight Official Movie Companion supaya koleksi gue lengkap.

Dan yang terakhir, gue bengong lihat Ring of Solomon-nya seri Bartimaeus didiskon juga. Buku 1 dan 2 seri Bartimaeus gue dapat di Periplus juga dengan harga super miring sinting deh. Sekarang tinggal nunggu Ptolemy’s Gate aja. Moga-moga Periplus ngeluarin di rak diskonan.

 

Today’s book haul from Periplus Pondok Indah Mall:

1. Eclipse: The Complete Illustrated Movie Companon (The Twilight Saga: The Official Illustrated Movie Companion #3) by Mark Cotta Vaz

2. Beastly by Alex Flinn

3. The Ring of Solomon by Jonathan Stroud

 

Share juga dosamu ya 🙂

20130330-114856.jpg

pic credit: here.

Wishful Wednesday 9: Alex Flinn Collections

Menurut numerology, angka 9 berarti accomplishment. Nggak heran banyak orang yang suka dengan angka ini karena dianggap membawa keberuntungan. Semoga di Wishful Wednesday ke-9 ini keinginan gue terkabul untuk memiliki buku-buku berikut:

Alex Flinn Collections

20130410-091933

 

bookblurb

Abeast. Not quite wolf or bear, gorilla or dog but a horrible new creature who walks upright–a creature with fangs and claws and hair springing from every pore. I am a monster.You think I’m talking fairy tales? No way. The place is New York City. The time is now. It’s no deformity, no disease. And I’ll stay this way forever–ruined–unless I can break the spell.Yes, the spell, the one the witch in my English class cast on me. Why did she turn me into a beast who hides by day and prowls by night? I’ll tell you. I’ll tell you how I used to be Kyle Kingsbury, the guy you wished you were, with money, perfect looks, and the perfect life. And then, I’ll tell you how I became perfectly . . . beastly.

Buku ini yang baru difilmkan. Gue beberapa kali nonton film ini di DVD dan TV. Penasaran sama bukunya yang menurut review lebih keren daripada filmnya.
Beastly adalah modern twist dari Beauty and the Beast.

 

 

20130410-091958

bookblurb

Bewitching can be a beast. . . . Once, I put a curse on a beastly and arrogant high school boy. That one turned out all right. Others didn’t. I go to a new school now–one where no one knows that I should have graduated long ago. I’m not still here because I’m stupid; I just don’t age. You see, I’m immortal. And I pretty much know everything after hundreds of years–except for when to take my powers and butt out. I want to help, but things just go awry in ways I could never predict. Like when I tried to free some children from a gingerbread house and ended up being hanged. After I came back from the dead (immortal, remember?), I tried to play matchmaker for a French prince and ended up banished from France forever. And that little mermaid I found in the “Titanic” lifeboat? I don’t even want to think about it. Now a girl named Emma needs me. I probably shouldn’t get involved, but her gorgeous stepsister is conniving to the core. I think I have just the thing to fix that girl–and it isn’t an enchanted pumpkin. Although you never know what will happen when I start . . . bewitching.

Kali ini Kendra yang bercerita di buku ini. Diceritakan asal mula ia jadi witch. Kayaknya sih seru.

 

 

20130410-103914

bookblurb

Full description Reviews Bibliographic data
Full description for Towering
High in my tower I sit. I watch the birds fly below, the clouds float above, and the tall, green forest stretch to places I might never see.Mama, who isn’t my mother, has kept me hidden away for many years. My only companions, besides Mama, are my books–great adventures, mysteries, and romances that I long to make my reality. But I know that no one will come to save me–my life is not a fairy tale after all.Well, at least no one has come so far. Recently, my hair has started to grow rapidly and it’s now long enough to reach the bottom of the tower from my window. I’ve also had the strangest dreams of a beautiful, green-eyed man. When Mama isn’t around, I plan my escape, even if it’s just for a little while. There’s something–maybe someone–waiting for me out there and it won’t find me if I’m trapped here towering above it all.

Ketebak banget kali ini versi modern dari Rapunzel. Entah Kendra muncul atau nggak di buku ini, yang jelas ketiganya merupakan bagian dari Kendra Chronicles

Yang mau ikutan Wishful Wednesday, lzngsung klik aja Blognya Astrid.

Happy Wednesday!

20130330-114856.jpg