[Book Review] Love Letters to the Dead by Ava Dellaira

https://lustandcoffee.files.wordpress.com/2013/06/book_info.jpg?w=604

20140613-115949.jpg

Title: Love Letters to the Dead
Author: Ava Dellaira
Publisher: Farrar, Straus and Giroux (BYR)
Published: April 1st, 2014
No. of Pages: 336 pages
ISBN: 9780374346683
Format: Ebook
Goodreads: here
Opening sentence:
Dear Kurt Cobain,
Mrs. Buster gave us our first assignment in English today, to write a letter to a dead person.

book_blurb

It begins as an assignment for English class: Write a letter to a dead person. Laurel chooses Kurt Cobain because her sister, May, loved him. And he died young, just like May did. Soon, Laurel has a notebook full of letters to people like Janis Joplin, Amy Winehouse, Amelia Earhart, Heath Ledger, and more; though she never gives a single one of them to her teacher. She writes about starting high school, navigating new friendships, falling in love for the first time, learning to live with her splintering family. And, finally, about the abuse she suffered while May was supposed to be looking out for her. Only then, once Laurel has written down the truth about what happened to herself, can she truly begin to accept what happened to May. And only when Laurel has begun to see her sister as the person she was; lovely and amazing and deeply flawed; can she begin to discover her own path.

thoughts

Mungkin ini yang dinamakan love at first sight. Saya iseng browsing membuka email yang sudah lama saya abaikan. Pas membuka email dari seorang blogger favorit saya, dia memamerkan buku bacaannya minggu ini.
Salah satu yang catchy, baik cover maupun judul adalah buku ini.

Laurel adalah seorang remaja dengan jiwa yang terluka. Dia ditugasi oleh guru Bahasa Inggrisnya untuk menulis surat kepada orang yang sudah mati. Surat pertama Laurel ditujukan kepada mendiang Kurt Cobain, salah satu pendiri grup legendaris genre Grunge yang merupakan idola kakaknya, May,yang sudah meninggal.

Surat pertama berlanjut dengan surat kedua, ketiga, dan seterusnya.

Laurel mencurahkan isi hatinya dengan bebas tanpa hambatan kepada selebritas yang telah tiada.

Saya memang belum membaca banyak buku Young Adult, tapi buku ini begitu memikat sampai saya tak bisa berhenti membaca.
Laurel yang rapuh diceritakan dari sudut pandangnya sendiri. Betapa ia masih membutuhkan figur May yang ia jadikan panutan, sehingga ketika May tiada, Laurel seperti kehilangan tempat berpijak.

Love Letters to the Dead merupakan novel debut Ava Dellaira.
Novel sederhana yang memuat banyak emosi di dalamnya. Love it to pieces.

Selebritas macam Jim Morrison, Janis Joplin, Judy Garland, hingga River Phoenix diikutkan dalam novel ini, membuat saya terhempas ke masa silam untuk beberapa saat.

20140614-120124.jpg

20130725-125152.jpg

Until next time

20131128-083529.jpg

Pic credit: Macmillan Teen

About lustandcoffee

A housewife, a mother, a passionate literati, a writer, a tea addict & occasional traveler. I also translate some articles for a business magazine. I'm a contributor for Writer's Magz Indonesia.

Posted on June 13, 2014, in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink. 5 Comments.

  1. mbak ini ebook apa gimana? mau dong pinjem hehe

  2. aku juga dong mbak… pinjeeemmm…

  3. I want this book to read in my home, cause I so bad always silent in home, meybe with tihs book, my live is so happy there is read. @Seven_ndayat

  4. wuuiih,temanya menarik banget meski sederhana!
    konfliknya kelihatannya kuat banget😀
    sedikit kritik dariku,mbak review ini kurang mencantumkan kelebihan sama kekurangan buku dari pendapat dan sudut pandang mbak
    jadi pasti review ini bakal lebih menarik lagi kalo ada kelebihan sama kekurangan buku dari sudut pandang mbaknya🙂
    itu aja saran dariku,sukses terus sama tulisan2nya ya mbak ^o^

  1. Pingback: Wishful Wednesday [48] | Book-admirer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: