Wishful Wednesday 22: Foot-Binding

20130403-124544

Welcoming Wednesday with a new and fresh wish..
Bagi para bookish, hari ini adalah hari di mana kita sharing buku-buku idaman.

Minggu ini, gue kembali teringat akan wishlist lama yang belum kesampean:

20130716-105730.jpg

This beguiling story is woven around the life of Fragrant Lotus, who has her feet bound in the supreme Golden Lotus style when she is six years old. Her beautiful feet allow her to marry into a wealthy family, and with steady determination she jockeys her way to head of the household, strategizing through the intricate politics of foot-binding competitions and the turbulent times of the anti-foot-binding movement at the turn of the century. Events in Fragrant Lotus’ life twist and unfold in a series of witty and often wicked ironies, obliterating easy distinctions between kindness and cruelty, the transcendent and the mundane, history and fable, forgery and authentic work. The novel’s waggish narrator exists in the tension between judgment and description, wryly deflating his reader’s certainties along the way. Feng’s engaging storytelling technique effectively undercuts the broad simplifications with which we inevitably approach his novel. The act of foot binding is horrific, but it is also an act of love; the bound foot is a symbol of entrapment and oppression, but it is also an emblem of exquisite beauty and refinement. Written in 1985, The Three-Inch Golden Lotus is a deeply affecting, thoroughly enjoyable literary revelation.

Gegara membaca novel ‘Explicit Love Story’ yang membahas tentang ukuran kaki, gue jadi teringat dengan buku ini. Selain novel ini, gue juga penasaran dengan karya Lisa See yang beejudul ‘Peony in Love’ yang juga membahas tentang foot-binding.

Yang mau ikutan Wishful Wednesday:

  1. Silakan follow blog Books To Share โ€“ atau tambahkan di blogroll/link blogmu =)
  2. Buat posting mengenai buku-buku (boleh lebih dari 1) atau segala hal yang berhubungan dengan kebutuhan bookish kalian, yang jadi inceran kalian minggu ini, mulai dari yang bakal segera dibeli, sampai yang paling mustahil dan hanya sebatas mimpi. Oya, sertakan juga alasan kenapa buku/benda itu masuk dalam wishlist kalian ya!
  3. Tinggalkan link postingan Wishful Wednesday kalian di Mr. Linky. Kalau mau, silakan tambahkan button Wishful Wednesday di posting kalian.
  4. Mari saling berkunjung ke sesama blogger yang sudah ikut share wishlistnya di hari Rabu =)

Happy Wednesday.

20130622-091605.jpg

About lustandcoffee

A housewife, a mother, a passionate literati, a writer, a tea addict & occasional traveler. I also translate some articles for a business magazine. I'm a contributor for Writer's Magz Indonesia.

Posted on July 17, 2013, in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 18 Comments.

  1. fingerprintale

    foot binding!!! Interesting sekali mbak!๐Ÿ˜‰ Semoga dapet bukunya ya mbak…. seneng saya sama yang culture2 begini

  2. Pertama kali ngeh foot binding dari bukunya Pearl S. Buck. Sepertinya yg ini menarik juga. Semoga segera nemu bukunya.

  3. agak ngilu kayaknya kalo baca buku gini yus, meskipun menarik banget emang tema nya.. semoga dapet ya..covernya interesting deh.

  4. covernya bisa unyu gitu yaaa…๐Ÿ˜‰

  5. ga kenal ini buku apaan mbak yuska ._.

  6. bwakakaka ukuran kaki, ELS emang kocak banget. covernya unik!

  7. wuah, sempet nonton foot binding di tv. semoga dapat ya kak๐Ÿ™‚

  1. Pingback: Wishful Wednesday 24: Unfulfilled Wishes | lustandcoffee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: