Wishful Wednesday 11: A Reading Diary

20130424-101301.jpg

Nggak kerasa udah hari Rabu lagi dan ketemu sama Wishful Wednesday. Dalam rangka memperingati World Book Day, wishlist gue kali ini adalah buku ini:

readdry

 

While traveling in Calgary, Alberto Manguel was struck by how the novel he was reading (Goethe’s “Elective Affinities”) seemed to reflect the social chaos of the world in which he was living. An article in the daily paper would suddenly be illuminated by a passage in the novel; a long reflection would be prompted by a single word. He decided to keep a record of these moments, rereading a book each month, and forming “A Reading Diary”: a volume of notes, reflections, impressions of travel, of friends, of events public and private, all elicited by his reading. From “Don Quixote” (August) to “The Island of Dr. Moreau” (February) to “Kim” (April), Manguel leads us on an enthralling adventure in literature and life, and demonstrates how, for the passionate reader, one is utterly inextricable from the other.

Setelah membaca Tolstoy and the Purple Chair gue nagih baca buku sejenis, tentang reading journey dan bagaimana buku bisa mengubah hidup seseorang. Gue punya rencana tahun depan untuk fokus membaca selama 1 tahun tanpa gangguan apa pun (stop nulis dulu). Selain mau menghabiskan TBR pile yang menumpuk, membaca juga bisa dapat inspirasi/referensi untuk menulis.

Seperti biasa, yang mau ikut Wishful Wednesday, langsung aja klik Books to Share.

Selamat hari Rabu.

20130330-114856.jpg

About lustandcoffee

A housewife, a mother, a passionate literati, a writer, a tea addict & occasional traveler. I also translate some articles for a business magazine. I'm a contributor for Writer's Magz Indonesia.

Posted on April 24, 2013, in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 9 Comments.

  1. covernya klasik banget, suka deh

  2. buku tentang penggila buku, pasti menarik ya mbak.
    Salam kenal🙂

    • Salam kenal🙂 Iya, seru banget baca buku semacam ini. Aku masih terpesona sama buku Tolstoy & the Purple Chair. Seru baca pengalaman sesama pembaca buku berbagi kisah serunya membaca.

      Sent from my iPad

  3. Cakep bener WWnya semoga dapat ya

  4. Oh wowww! covernya keren, sinopsisnya juga bikin penasaran..buku kayak gini yang bikin kita terinspirasi untuk terus baca dan nulis ya… semoga bisa dapet yus, dan semoga rencana full baca nya taun depan sukses ya!

  1. Pingback: Wishful Wednesday 24: Unfulfilled Wishes | lustandcoffee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: