Wishful Wednesday 36: Teatime for The Firefly

20130403-124544

Nggak kerasa sudah menginjak bulan Maret, dan saya sudah 2 bulan hiatus Wishful Wednesday.

Bertepatan dengan Rabu Abu, saya juga sekalian ingin mengucapkan selamat menjalankan ibadah menyambut pra-Paskah untuk teman-teman yang merayakannya ya.

Saya sedang ngidam karya sastra Asia, terutama India, setelah terkesan dengan karya Chitra Divakaruni, yaitu Arranged Marriage yang review-nya ada di sini.

Saya juga lagi kesengsem dengan buku-buku terbitan Harlequin yang bukan genre romance yang biasanya bertebaran di rak pajang Gramedia atau di website Harlequin. Salah satunya adalah ini:

20140305-040516.jpg

Description

Layla Roy has defied the fates.

Despite being born under an inauspicious horoscope, she is raised to be educated and independent by her eccentric grandfather, Dadamoshai. And, by cleverly manipulating the hand fortune has dealt her, she has even found love with Manik Deb—a man betrothed to another. All were minor miracles in India that spring of 1943, when young women’s lives were predetermined—if not by the stars, then by centuries of family tradition and social order.

Layla’s life as a newly married woman takes her away from home and into the jungles of Assam, where the world’s finest tea thrives on plantations run by native labor and British efficiency. Fascinated by this culture of whiskey-soaked expats who seem fazed by neither earthquakes nor man-eating leopards, she struggles to find her place among the prickly English wives with whom she is expected to socialize, and the peculiar servants she now finds under her charge.

But navigating the tea-garden set will hardly be her biggest challenge. Layla’s remote home is not safe from the powerful changes sweeping India on the heels of the Second World War. Their colonial society is at a tipping point, and Layla and Manik find themselves caught in a perilous racial divide that threatens their very lives.

Saya tertarik ingin memiliki buku ini selain coverlust juga judulnya yang bikin saya kepingin baca. Sebagai seorang tea addict, saya selalu penasaran dengan novel dengan latar budaya minum teh.

Yang ingin berpartisipasi posting meme Wishful Wednesday, langsung aja klik blognya Astrid. Jangan lupa untuk memasang logo, follow blognya, dan masukkan link postingan di Mr. Linky yang ada di bawahnya.

Happy Wednesday

20130622-091605.jpg

About these ads

About lustandcoffee

A housewife, a mother, a passionate literati, a writer, a tea addict & occasional traveler. I also translate some articles for a business magazine. I'm a contributor for Writer's Magz Indonesia.

Posted on March 5, 2014, in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 12 Comments.

  1. Belu terlalu banyak mengenal penulis-penulis asing yang ada di kawasan Asia, pernah direkomendasikan buku dari India di GR, hanya saja belum berani karena masih harus banyak belajar juga :D Semoga terkabul Mbak :))

    @asysyifaahs
    Wishful Wednesday #7 : Jika Aku Mereka

  2. wah iya covernya baguuuusss.

    semoga terkabul kak Yuska! ^^

  3. tezarariyulianto

    covernya kereeeeen
    semoga terkabul ya kak

  4. Aku belum pernah baca penulis India, jadi penasaran juga karena akhir-akhir ini Mbak Yuska baca buku sastra India. Hmm…

    Semoga terkabul ya. Aku juga suka covernya… cocok sama blogku *loh XD

  5. Woww..penulis dari India, jarang-jarang nih… :D
    Semoga terkabul yaaaa… ;)

  6. covernya keren, sinopsisnya menarik…settingnya juga india :) komplit deh… semoga terkabul ya yus :)

  7. Semoga terkabul, Mbak. Saya penasaran sama Citra Divakaruni, tapi belum kesampaian baca. Belum banyak baca karya penulis India juga. Kalau Mbak tea addict, saya coffee addict, hehe. Salam kenal :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,524 other followers

%d bloggers like this: